Cîţu a transformat „Prima Casă” într-un program pentru bişniţarii imobiliari

Cîţu a transformat „Prima Casă” într-un program pentru bişniţarii imobiliari
Cîţu a transformat „Prima Casă” într-un program pentru bişniţarii imobiliari

„Ordonanţa de urgenţă a Guvernului Orban care a distrus visele a mii de tineri din România trebuie blocată sau modificată URGENT!!!

De un singur mare proiect cu caracter social aveau parte şi tinerii din România, iar acesta se intitula PRIMA CASĂ. Un program destinat sprijinirii persoanelor care achiziţionau, prima dată, o locuinţă şi care nu beneficiaseră în trecut de un credit ipotecar.Era un program accesibil pentru persoanele din acele categorii sociale care nu dispun de resursele financiare pentru a plăti un avans mare, iar Guvernul, nici el foarte bogat, venea şi garanta 80% din valoarea împrumutului pentru cumpărarea locuinţei, valoarea maximă admisă fiind 65.000 Euro (una decentă, care ţinea preţurile în frâu).
Acest program s-a bucurat de un mare succes în rândul tinerilor sau tinerelor familii, aflate la început de drum, care puteau să-şi cumpere o locuinţă nouă cu un avans scazut de 5%, acesta fiind unul dintre avantajele fundamentale ale programului guvernamental.Totul a mers bine până când a venit Florin Vasile Cîţu, actualul ministru al Finanţelor, care spunea, cu 4 ani în urmă, că „acest tip de subvenţii acţionează ca arme de distrugere în masă cu efect întârziat” şi a transformat PRIMA CASĂ într-un program pentru bişniţarii imobiliari.
O spun experţii, nu eu, că programul liberalilor NOUA CASĂ, cel care anulează PRIMA CASĂ – deturnează scopul pentru care a fost creat primul program, acela de a ajuta persoanele vulnerabile şi cu venituri mici să obţină o locuinţă. Se va ajunge la o scumpire peste noapte a locuinţelor, iar cei care erau pe punctul de a-şi achiziţiona prima casă vor trebui să renunţe sau să se îndatoreze pe termen mai îndelungat.
Acum nu mai vorbim de prima locuinţă, ci de achiziţionarea de apartamente de către cei cu venituri mari, care se vor împrumuta şi vor cumpăra a doua casă, pentru a o da în chirie celor mai săraci.Tinerii din România trebuie să înţeleagă ce bine le face guvernarea PNL – USR!”, a declarat deputatul Nicolae Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *